Kako do montažne hiše Javušnik

Gradnja montažne hiše je pomemben korak v življenju, zato se v podjetju Javušnik trudimo, da je za vas čim manj obremenjujoč. Pri izbiri izgleda in tipa hiše nimamo povsem proste roke, saj moramo upoštevati merila in pogoje za načrtovanje gradnje, ki so predpisani za posamezno območje gradnje, kar izhaja iz lokacijske informacije.

Za gradnjo montažne hiše v osnovi potrebujete: zazidljivo zemljiško parcelo, ki je komunalno urejena, pravnomočno gradbeno dovoljenje in ostala dovoljenja, ki so predpisana z zakonodajo.

Pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja pa je predhodno izdelan Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD).

  Lokacijska informacija

  Lokacijska informacija je pomemben vir podatkov za načrtovanje gradnje montažne hiše, saj določa merila in pogoje načrtovane gradnje, ki izhajajo iz prostorskih aktov. Vlogo za izdajo lokacijske informacije vložite na občini, na območju katere se zemljišče nahaja.

  Lokacijska informacija vam v veliki meri določi, kakšno montažno hišo lahko na parcelo sploh postavite (pritlično, mansardno, enokapnico, dvokapnico, določi naklon strehe, odmik od sosednjih parcel,..).

  Hiša mora biti skladna z lokacijsko informacijo, zato vam priporočamo, da lokacijsko informacijo pridobite prej, preden pričnete z izbiro montažne hiše.

  Izbor montažne hiše

  Montažne hiše in brunarice, ki vam jih predstavljamo na spletni strani, so zgolj nekatere od že realiziranih projektov. V podjetju Javušnik vam omogočamo, da izberete referenčno montažno hišo, ki se po potrebi brez doplačil, prilagodi vašim željam in potrebam, ali pa skupaj na podlagi vaše idejne zasnove, oblikujemo nov projekt.

  V kolikor so vam montažne hiše Javušnik všeč, lahko vzpostavite kontakt z nami preko e-pošte, ali pa nas pokličete na telefon. Ko nam predstavite svoje želje (morebiti vam je všeč katera izmed obstoječih montažnih hiš Javušnik, vendar, bi jo želeli nekoliko prilagoditi, morebiti imate lastno idejno zasnovo), vam bomo posredovali informativno ponudbo, lahko pa se osebno oglasite pri nas na sedežu podjetja. Na tej točki lahko že začnete razmišljati o tem, do katere faze bi želeli graditi z nami, saj se vam informativna ponudba pripravi individualno. Prav tako vam priporočamo, da si predhodno ogledate naše predlagane konstrukcijske sisteme.

  Usklajevanje in priprava projekta

  V tej fazi se odločite, ali boste dokumentacijo za gradnjo pridobivali sami, ali z našo pomočjo. Skupaj z nami lahko pridobite tudi gradbeno dovoljenje. Ko imamo zbrane informacije o tem, kakšno montažno hišo lahko gradite in kakšne so vaše želje, pričnemo z usklajevanjem načrtov in izdelavo Projekta za gradbeno dovoljenje.

  V točki usklajevanja se dogovorimo za točen obseg dela, ki se bo izvedel iz naše strani ter določimo termin gradnje za postavitev vaše montažne hiše. V kolikor želite, lahko določena dela opravite sami. Izdela se končna ponudba in pripravi gradbena pogodba. Ob podpisu pogodbe je cena za dogovorjen obseg del fiksna in se skozi gradnjo ne spreminja.

  Gradnja montažne hiše

  V podjetju Javušnik pričnemo s pripravo konstrukcije v proizvodnji, glede na predviden termin gradnje. Temeljno ploščo naročnik izvede v lastni režiji, saj smo v podjetju specializirani zgolj za suho montažno gradnjo.

  Ko nastopi termin montaže hiše, material z lastnim transportom dostavimo na lokacijo gradnje in pričnemo z delom. Za montažo konstrukcije potrebujemo 3-4 dni ob lepem vremenu. Čas vselitve v novo montažno hišo je odvisen od faze gradnje, ki si jo izberete v sklopu naših del.

  Po končanih delih se hiša s kupcem pregleda in preda. Tako pridemo do skupnega cilja naše poti – montažna hiša Javušnik je pripravljena na vselitev in vaš dom je ustvarjen.

Montažne hiše Javušnik

Vaš sanjski dom.

Brezplačen katalog

Zagotovite si svoj izvod kataloga montažnih hiš Javušnik.