Nahajate se: O podjetju

O podjetju

Javušnik d.o.o. je družinsko podjetje. Povezuje nas ljubezen do dela z lesom, ki se prenaša iz roda v rod. Vsaka generacija je prispevala svoj košček k mozaiku zgodbe, ki vam jo predstavljamo danes. Pot do izdelave končnega, celovitega produkta je bila dolga. Veseli smo, da smo s trdim delom predelavo lesa razširili na izdelavo nizkoenergijskih montažnih hiš in brunaric slovenskega porekla, ki nastanejo na podlagi celotne lastne proizvodnje lesa od hloda do hiše.

Vsaka zgodba ima nekje svoj začetek in seveda pobudnika zanj. Pri nas je vse skupaj pričel praded, ki je desetletja nazaj s konji prevažal hlode in spravljal les za vaške kmete. Delo ni bilo lahko, a vendarle se ni vdal. Svoje izkušnje in znanja je prenesel na deda, ta pa naprej na očeta. Vsak je prispeval svoj del k razširitvi dejavnosti. Oče je kot obrtnik postavil žago za razrez lesa, kar je bila velika pridobitev za takratne čase. Na podlagi dolgoletnega delovanja se je njegovo samostojno podjetje leta 1993 z uspešnim poslovanjem razširilo v današnjo družbo Javušnik. V okviru družbe Javušnik smo se najprej usmerjali v izdelovanje polizdelkov – ostrešij, nadstreškov in prodajali rezani les. Ker smo imeli izkušnje, lastne lesne kapacitete in proizvodne linije, smo naredili korak naprej. Pričeli smo z izdelovanjem nizkoenergijskih montažnih hiš in brunaric, v katere vgrajujemo izključno slovenski les, ki ga pridobivamo iz lastnih in okoliških gozdov.

Naša filozofija, vrednote in načela niso nič posebnega. Želimo biti preprosti, dostopni in prilagodljivi strankam. Zavedamo se, da je gradnja pomemben in neponovljiv trenutek v življenju, zato stremimo k temu, da je čim prijetnejši in enostaven.

Kljub širitvi in nadgradnji proizvodnje, pa ohranjamo rdečo nit, ki jo je pričel tkati praded – ostajamo za les – vedno.

Veseli bomo vašega obiska na sedežu podjetja, kjer imamo svoje poslovne in proizvodne prostore.

Montažne hiše Javušnik

Vaš sanjski dom.

Brezplačen katalog

Zagotovite si svoj izvod kataloga montažnih hiš Javušnik.